top of page

Frågor & Svar

Vilket laboratorium analyserar era PCR-test? Är det godkänt?

Vi har samarbete med Laboratorier som analyserar våra PCR-tester. Våra labbpartners använder sig utav RT-PCR teknologi som är CE-märkt och godkänt. 

Är era PCR-test samt Antigentest EU och USA godkända för Reseintyg?

Ja, alla våra PCR-test och Antigentest är godkända för reseintyg och av hög standard samt CE-Märkta och EU-Godkända för din säkerhet och trygghet inför resan. 

Våra tester uppfyller kraven för Kina, Japan, Hong Kong, Storbritannien, Turkiet, USA, Kanada, EU, Irak, Indien, Pakistan, Italien, Frankrike, Spanien, Tyskland, Finland, Danmark, Sydkorea, Israel, Thailand, Sydamerika, Afrika, Eritrea, Libanon, Sudan, Gambia, Kenya och många andra länder. Läs mer på www.Swedenabroad.se för att ta reda på vad just ditt destinationsland kräver.

Hur lång tid tar det att få mitt Reseintyg efter testet?

Vid vanligt PCR test får man ALLTID reseintyget samma dag digitalt inom 6 timmar.

Vid EXPRESS PCR 2h får man det inom 2 timmar.

Antigentest får man ALLTID reseintyget på inom 1-2 timmar.

OBS: Man får endast ett Reseintyg om provet är negativt annars sker smittspårning av en legitimerad läkare och alla folkhälsomyndighetens rekommendationer och krav följs, då får man även ett läkarintyg på att man testat positivt.

Är reseintyget på engelska?

Ja, alla våra intyg är utfärdade på engelska och innehåller all nödvändig information som exempelvis provmetod (RT-PCR test eller Antigentest) och tiden för testet. Passnummer samt labbets namn och läkarens signatur.

Innehåller alla reseintyg en giltig QR-kod?

Ja, alla våra intyg både e-Hälsomyndighetens europeiska covidbevis samt det internationella innehåller en QR kod som går att skanna för att verifiera äktheten av analysen.

Behöver jag ett svenskt personnummer eller Bank-ID?

Nej, det räcker med att ha giltig legitimation från ett annat land.

Ta med dig ett giltigt pass ifall det är ett reseintyg du behöver, annars räcker legitimation.

Vi har inga krav på Bank-ID eller svenskt personnummer. Alla kan testa sig hos oss.

Vad är skillnaden mellan ett PCR-test och ett Antigentest?

Ett PCR test är en analys och är väldigt känslig, svaret kommer samma dog hos oss. 

Ett Antigentest är ett snabbkit som ger svar fort men som inte är lika känsligt som PCR, våra Antigentest är EU godkända och fungerar utmärkt inför resa i länder som accepterar Antigentest.
 

Är era PCR test av typen RT-PCR test och står detta på era reseintyg?

Ja, våra PCR test är så kallade RT-PCR test som är standard idag i världen för att få tillförlitliga covid-19 PCR test resultat med  reseintyg. RT-PCR står för Reverse transcription polymerase chain reaction (RT-PCR) och det framgår ALLTID på våra pcr-test reseintyg.

Gör ni hembesök i hela stockholm?

Ja, vi kör ut på hembesök för PCR-test och Antigentest i hela Stockholm. Därefter utfärdar vi Reseintyg om man vill ha det digitalt via vår krypterade App och Kivra. Maila oss för att få en offert på din adress och antal personer.

Utfärdar ni covid-19 Tillfrisknandebevis?

Ja det gör vi, kontakta oss 11 dagar efter du testat positivt hos oss för ditt tillfrisknandebevis eller intyg om tillfrisknande.

Vad händer om jag inte får mitt reseintyg i tid?

Då kan du kontakta oss då vi har en support via e-post, chatt samt telefon och minst en av dessa kanaler svarar vi 24/7. Men oftast är intygets länk i din skräpkorg och du behöver gå in på skräpkorgen och hitta Certify Health, sedan är läkarintyget där och på det kan du läsa ditt provresultat.

Behöver jag ett PCR-test eller Antigentest?

Besök swedenabroad.se för att se vilket test som behövs i just ditt land, våra RT-PCR-test är giltiga i princip överallt medan våra antigentest endast är giltiga i vissa länder. Antigentest räcker oftast inom EU samt till USA medan Afrika samt Asien/Mellanöstern oftast kräver PCR test, dubbelkolla alltid då det är ditt eget ansvar före resan.

Behöver jag boka mitt covid-19 test eller har ni Drop-in?

Du kan boka om du vill via våra kliniker sidan men det är inget krav, vi har alltid drop-in covid tester på våra kliniker och hjälper våra kunder med både PCR-test samt Antigen test med max några minuter väntetid.

Vad är det för information som ni har med på reseintyget?

Vi har med allt som krävs för att resa internationellt exempelvis:
- Ditt Passnummer

- Ditt födelsedatum

- Tiden för provtagningen

- Tiden intyget utfärdats

- Vilket laboratorium som analyserat provet

- Ditt namn

- Vår läkares namn, signatur samt kontaktuppgifter

- Adress och företagsnamn på både oss och laboratoriet

- Provtagningsmetod / Analysmetod (RT-PCR eller Antigentest)

- Ditt provresultat

Är era tester godkända för resor till Kina eller Japan?

Ja, meddela gärna personalen när du ska till japan så att provet tas nasalt och du får ett speciellt intyg.

Kan vaccinet ge mig ett positivt provsvar när jag testas hos er?

Många frågar detta men svaret är nej, vaccinet kan inte leda till att ditt provresultat förändras. Om du är positiv påverkas detta inte av vaccinet.

Vilken tid för testet är det som registreras på reseintyget?

Både tiden testet togs och tiden läkaren utfärdade reseintyget finns med på intyget, men det viktiga är när testet togs.

Vad behöver jag tänka på inför mitt covid-19 pcr test eller antigentest?

Du behöver komma i tid, ta med dig giltig legitimation samt pass eller passnummer. Dubbelkolla vad som gäller din destination samt vara symptomfri för vår säkerhet.

Tar ni Antigentest, eller PCR-test i Stockholm och utfärdar reseintyg för barn?

Ja det gör vi, tänk dock på att en vårdnadshavare behöver vara med om personen är under 18 år gammal vid tidpunkten för covid-testet.

Hur mycket kostar ett Antigentest eller PCR-test med reseintyg?

Vi försöker ständigt att uppdatera våra priser och erbjuda våra kunder de billigaste covid testen och bäst service i Stockholm. Du kan läsa våra aktuella priser här.

Vad händer om jag inte skulle få mitt covid-19 Antigen test eller PCR test reseintyg i tid?

Detta händer i princip aldrig, vi har väldigt goda recensioner och har utfärdat tusentals intyg. Men om det skulle hända är länken till vår portal i din skräpkorg, kontakta vår 24/7 support/nödlinje via e-post eller telefon om du inte skulle hitta det där.

Går det att skriva ut testresultatet/reseintyget?

Oftast räcker ett digitalt reseintyg för att resa, men vissa länder kräver friskintyg i pappersform. Intyget skickas till dig via en krypterad portal i PDF-format, det går utmärkt att skriva ut det. Du kan fråga på plats om du vill skriva ut och komma när du fått ditt resultat, alla våra kliniker har skrivare på plats och vi erbjuder detta kostnadsfritt till alla våra kunder.

Hur länge är reseintyget giltigt?

Reseintyget har ingen giltighetstid men landet du ska till har det, det finns olika krav. På Swedenabroad kan du dubbelkolla kraven, tiden räknas från det att du testar dig på plats. Standard för PCR-Test är 48 eller 72 timmar och standard för Antigentest är ca 24 eller 48 timmar. Observera att det varierar från land till land och du måste alltid dubbelkolla detta, exempelvis är det i dagsläget endast dagen innan till USA och det spelar ingen roll hur många timmar det gått utan det är en kalenderdag innan.

Går det att betala i förväg?

Det går absolut, via vår bokningssida på bokadirekt kan du välja klarna. Annars är det kort eller swish som gäller på plats. Vi erbjuder fakturabetalning för våra företagskunder.

bottom of page