top of page
  • Reseintyg365

PCR-test med reseintyg på Arlanda Flygplats

Uppdaterat: 23 sep. 2023

PCR-test med reseintyg på Arlanda

Om du planerar att resa internationellt från Arlanda flygplats, måste du ha ett negativt PCR-test med reseintyg som utfärdats inom en viss tidsram till vissa länder. I denna artikel kommer vi att förklara allt du behöver veta om PCR-test med reseintyg på Arlanda.


Hur bokar man en tid för PCR-test på Arlanda?

För att boka en tid för PCR-test på Arlanda flygplats, behöver du kontakta en av de certifierade laboratorier som finns på plats. Det finns tyvärr inte många alternativ längre då de flesta har stängt, vi på Reseintyg365 har en klinik i Stockholm City utanför Centralstationen och därmed nära Arlanda Express. Vi skickar även ut personal varje vecka till Arlanda för att provta inför resor, då tar oftast resenären EXPRESS PCR-test.


Vilken tidsram krävs för att ta PCR-test med reseintyg på Arlanda?

Tidsramen för att ta ett PCR-test med reseintyg på Arlanda flygplats varierar beroende på vilket land du reser till. Vanligtvis krävs testet att tas mellan 48 till 72 timmar före avresa, men det är viktigt att kolla de senaste reglerna för det land som du ska resa till eller fråga oss.


Hur mycket kostar PCR-test med reseintyg på Arlanda?

Kostnaden för ett PCR-test med reseintyg på Arlanda flygplats varierar på hur snabbt du vill ha svaret från oss och du behöver kontakta vår kundtjänst för ett exakt pris, men det varierar mellan 1500 och 2500 kr.


Hur lång tid tar det att få testresultatet?

Tiden det tar att få testresultatet för PCR-test med reseintyg på Arlanda flygplats varierar beroende på när det är. Vanligtvis tar det ca 2-3 timmar att få resultaten om du tar express annars längre.


Vilka dokument behöver man ha med sig på flygplatsen?

För att resa internationellt från Arlanda flygplats, måste du ha med dig ett negativt PCR-test med reseintyg som är utfärdat inom den tidsram som krävs av det land som du reser till. Du måste också ha med dig ditt pass och eventuellt andra dokument som krävs av landet du reser till. Det är viktigt att ha all nödvändig dokumentation redo och tillgänglig vid incheckning och vid ankomst till destinationen.


Vad händer om man inte har ett negativt PCR-test med reseintyg?

Om du inte har ett negativt PCR-test med reseintyg som är utfärdat inom den tidsram som krävs av det land som du reser till, kommer du inte att tillåtas att resa. Det är viktigt att vara medveten om de senaste reglerna och kraven från ditt resmål och att ha all nödvändig dokumentation redo.


Sammanfattning

PCR-test med reseintyg är ett krav för vissa länder för att resa internationellt från Arlanda flygplats under COVID-19-pandemin. Det är viktigt att boka tid för testet i förväg och att vara medveten om de senaste reglerna och kraven från ditt resmål. Att ha all nödvändig dokumentation redo är också viktigt vid incheckning och vid ankomst till destinationen. Se till att välja ett pålitligt och certifierat laboratorium för att utföra testet för att undvika onödiga problem.


1. Kan jag boka tid för PCR-test på Arlanda flygplats på plats?

Nej, det rekommenderas starkt att du bokar tid för PCR-test med reseintyg i förväg genom att kontakta ett certifierat laboratorium på Arlanda.

2. Kan jag använda ett antigen-test istället för PCR-test med reseintyg?

Nej, de flesta länder kräver ett PCR-test med reseintyg för internationell resa. Antigen-testet är inte alltid godkänt men ibland.

3. Kan jag återvända till Sverige utan att ta PCR-test med reseintyg?

Ja, om du är svensk medborgare eller bosatt i Sverige och återvänder från ett land som inte kräver PCR-test med reseintyg. Men det är alltid viktigt att kolla upp de senaste reglerna och kraven för inresa till Sverige.

4. Hur pålitliga är PCR-test med reseintyg?

PCR-test med reseintyg är en pålitlig metod för att upptäcka COVID-19-viruset. Det använder molekylärbiologiska tekniker för att detektera viruset och är mycket noggranna.

5. Kan jag ta PCR-test med reseintyg på annan plats än Arlanda flygplats?

Ja, det är möjligt att ta PCR-test med reseintyg på andra platser än Arlanda flygplats. Det är viktigt att kontrollera reglerna och kraven från ditt resmål och se till att välja en pålitlig klinik för att utföra testet.


OBS: Läs vad som gäller just dig på Swedenabroad eller kontakta ambassasden för den senaste informationen

PCR-test Arlanda


43 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page