top of page
  • Reseintyg365

PCR-test för din resa till Kina: Allt du behöver veta

Planerar du att resa till Kina snart som många andra i Stockholm? För att säkerställa din och andras hälsa samt säkerhet, kräver kinesiska myndigheter att alla inresande resenärer ska genomgå et PCR-test 48 timmar före sin resa till Kina. I den här artikeln kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om PCR-testet inför din resa, inklusive hur du bokar en tid för testet, vad du ska förvänta dig under testet och hur du får dina resultat.


Introduktion Under COVID-19-pandemin har många länder infört krav på PCR-test för inresande resenärer som ett sätt att försöka minska spridningen av viruset. Kina är ett av de länderna som har kvar kravet även för fullvaccinerade resenärer. Om du planerar att resa till Kina, är det viktigt att förbereda dig genom att boka en tid för ett PCR-test senast 48-timmar innan din resa till Kina.


Vad är ett PCR-test som behövs för att resa till Kina?


PCR-testet för resa till Kina är en typ av COVID-19-test som används för att upptäcka om du har viruset. Testet är ett polymeraskedjereaktionstest (PCR-test) som används för att upptäcka virusets genetiska material i provet som tas från ditt svalg hos oss. Om virusets genetiska material finns i provet, blir resultatet positivt.


Hur bokar jag en tid för PCR-test för resa till Kina?


Innan du bokar en tid för PCR-test för resa till Kina, bör du kolla in med kinesiska myndigheter om det finns några specifika krav eller rekommendationer för testet. Vi på Reseintyg365 har en klinik i Stockholm City som erbjuder drop-in alla dagar måndag-söndag 09:00-17:00. Du kan även boka i förtid om du vill men det är inget du behöver göra. Du kan ta ett EXPRESS PCR-test samma dag som din resa hos oss eller ett vanligt dagen före.


Vad kan jag förvänta mig under PCR-test provtagningen?


Under PCR-testet för din resa till Kina kommer våra utbildade vårdpersonal att ta ett prov från ditt svalg. Provet kan vara obehagligt, men det tar bara några sekunder att genomföra och är ofta mer uppskattat än prov i näsan. Efter att provet har tagits, kommer det att analyseras av ett laboratorium som sedan skickar analysens resultat till oss. Efter vår läkare godkänt det utfärdar läkaren ett läkarintyg som kan användas som ett reseintyg då det innehåller allt som krävs som exempelvis QR-kod, signatur osv.


Hur får jag mitt resultat från PCR-testet? Och hur visar jag upp det före avresa till Kina?


Det finns flera sätt att få dina resultat från PCR-testet för resa till Kina av oss. Du kan få dina resultat online genom vår portal, denna länk kommer till dig via e-post och sms. Var noga med att kontrollera med vår personal om vilket sätt som fungerar bäst för dig då alla får digitalt resultat men vi kan också skriva ut om man vill det.


Vad ska jag ta med mig till Kina?


Förutom PCR-test reseintyget för din resa till Kina, finns det flera andra saker du bör ta med dig när du reser till Kina. Kinesiska myndigheter kan kräva att du visar upp ett visum, en reseförsäkring och ett negativ COVID-19-test vid ankomst. Det är också en bra idé att ha en uppdaterad lista över nödkontakter och viktiga adresser och telefonnummer för lokala myndigheter.


Hur kan jag minimera risken för att smittas med COVID-19 när jag reser till Kina?


För att minimera risken för att smittas med COVID-19 när du reser till Kina, bör du vidta försiktighetsåtgärder som att tvätta händerna regelbundet, och hålla avstånd från andra människor som är sjuka.


Slutsats


PCR-test för resa till Kina är en viktig åtgärd för att skydda hälsan och säkerheten för både inresande resenärer och den kinesiska allmänheten. Det är viktigt att förbereda dig genom att boka en tid för testet och att följa alla krav och riktlinjer från kinesiska myndigheter. Med rätt förberedelse och planering kan du minimera risken för att smittas med COVID-19 innan du reser till Kina och ha en trevlig resa.


För att hålla dig uppdaterad om inreseregler, besök www.swedenabroad.sePCR-test innan din resa till kina
Kinesiska muren

61 visningar0 kommentarer
bottom of page