top of page
  • Reseintyg365

Resa till Japan: PCR-test med reseintyg, flyg och inreseregler

Att resa till Japan är en dröm för många människor runt om i världen. Landet är känt för sin unika kultur, fantastiska mat, teknologi och vackra platser. Men precis som med alla resor under pandemin, krävs det att man följer vissa regler och försiktighetsåtgärder för att hålla sig och andra säkra. Ett av dessa krav är att visa upp ett giltigt reseintyg som visar att man testat negativt för COVID-19. I Japan kan detta intyg erhållas genom att ta ett PCR-test, vilket är det mest tillförlitliga sättet att detektera viruset.


PCR-test för resa till Japan


Japan har strikta krav på PCR-test för resenärer som kommer från utlandet. Alla resenärer som anländer till Japan, inklusive japanska medborgare, måste ta ett PCR-test inom 72 timmar före avresan till Japan om man inte har tagit minst 3 doser vaccin. Detta test måste vara negativt för att man ska få tillstånd att resa till Japan. Det är viktigt att notera att om du har fått tre doser av COVID-19-vaccinet och det har gått mer än 14 dagar sedan din tredje dos, behöver du inte ta ett PCR-test för att resa till Japan. Men om du har fått två doser eller färre av vaccinet behöver du ta ett PCR-test inom 72 timmar före avresan till Japan. Detta gäller även om du är fullvaccinerad men det inte har gått 14 dagar sedan din sista dos.


PCR-test i Stockholm för resa till Japan


För att kunna ta ett PCR-test i Stockholm, måste du vända dig till en certifierad vårdgivare som erbjuder denna typ av test. Det finns flera kliniker och laboratorier i Stockholm som erbjuder PCR-test för COVID-19. En av de mest pålitliga och kända är Reseintyg365. Du kan enkelt boka en tid online eller komma drop-in för att få ett PCR-test utför där reseintyg ingår.

Det är viktigt att notera att PCR-test inte bara används för att få tillstånd att resa till Japan. Många andra länder runt om i världen kräver också att resenärer som anländer från utlandet visar upp ett negativt PCR-test för att komma in i landet.


Att flyga till Japan under COVID-19


Att flyga till Japan under pandemin kan vara en utmaning, men det är fortfarande möjligt att göra det på ett säkert sätt. De flesta flygbolag har vidtagit åtgärder för att minimera risken för COVID-19-spridning ombord på flygplanen. Detta inkluderar att kräva att passagerare bär ansiktsmasker och att regelbundet desinficera ytor ombord.


Det är också viktigt att notera att Japan har en strikt policy för att hantera COVID-19, inklusive att ha begränsade antalet personer som kan samlas vid offentliga platser och evenemang..

För att undvika onödiga förseningar och problem vid ankomst till Japan, är det viktigt att följa alla regler och bestämmelser. Resenärer bör planera i förväg och vara uppmärksamma på eventuella ändringar i de aktuella reglerna för resor till Japan. Resenärer bör också vara medvetna om att Japan har strikta regler för självisolering och andra åtgärder som vidtas för att förhindra spridning av COVID-19.


Slutsats


Resor till Japan kan vara en fantastisk upplevelse, men det är viktigt att förbereda sig noggrant och följa alla regler och bestämmelser för att undvika onödiga förseningar och problem. En viktig del av förberedelserna för resan är att ta reda på vilka COVID-19-test som krävs och var man kan utföra dem. För resenärer som behöver PCR-test inför sin resa till Japan, finns det många alternativ tillgängliga i Stockholm. Det är dock viktigt att boka en tid i förväg och att kontrollera vad som ingår i priset. Med rätt förberedelser och efterlevnad av alla regler och bestämmelser kan resenärer njuta av en säker och härlig resa till Japan.


FAQ om att resa till Japan


  1. Var kan jag få ett PCR-test med reseintyg i Stockholm inför min resa till Japan? Du kan boka tid för PCR-test med reseintyg hos oss på Reseintyg365 i Stockholm, du kan även komma på drop-in om du hellre vill det.

  2. Hur länge är ett PCR-test med reseintyg giltigt för en resa till Japan? Kraven kan ändras och det är därför viktigt att du alltid dubbelkollar med Japans ambassad eller konsulat för uppdaterad information. I nuläget krävs ett PCR-test med reseintyg som är


inom 72 timmar före avresan.

  1. Behöver jag ta ett PCR-test om jag är fullt vaccinerad mot COVID-19? Nej, om du är fullt vaccinerad med 3 doser eller fler behöver du inte ta PCR-testet för att resa till Japan. Detta gäller även om du har haft COVID-19 tidigare.

  2. Vad händer om jag testar positivt för COVID-19 innan min resa till Japan? Om du testar positivt för COVID-19 innan din resa till Japan så rekommenderas du att avboka resan och stanna hemma. Kontakta din researrangör och försäkringsbolag för att se vilka möjligheter som finns för ombokning eller återbetalning av resan.

38 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page