top of page
  • Reseintyg365

PCR-test inför ditt flyg till Kina, Japan eller resten av asien

Updated: Sep 24, 2023

I denna artikel kommer vi att diskutera kring vilka PCR-tester som krävs för resor till Kina, Japan och andra länder i Asien. Som ett resultat av den pågående pandemin kräver många länder att besökare ska visa upp bevis på att de har testats negativt för COVID-19 innan de tillåts att komma in i landet. Detta gäller även för resenärer som vill besöka Asien. Vi kommer att titta närmare på PCR-testet, vad det innebär och vad som krävs för att genomföra det.

Hur går PCR-testet till?

PCR-testet utförs genom att ta en provtagning av nasofarynx (nässlemhinnan) eller svalget med hjälp av en swab. Provet skickas sedan till laboratoriet för analys. Analysen av provet kommer digitalt samma dag före midnatt, och mycket snabbare om du tagit PCR-Express tjänsten.

Var kan jag genomföra en PCR-test?

Hos Reseintyg365, i Stockholm city är vår personal alla dagar mellan 9-17 redo för att provta dig, sedan får du efter analys hos vår laboratoriepartner ett provresultat, antingen negativt eller positivt. Om det är negativt är du välkommen att resa till ditt resmål och visar endast upp det digitala reseintyget eller utskriften.

Vad kostar ett PCR-test?

Kostnaden för PCR-testet varierar beroende på var i världen du genomför testet. I vissa länder kan testet vara gratis medan det i andra kan kosta flera tusen kronor. Hos oss kostar det endast 580 kr för svar samma dag. Kraven för när du ska genomföra PCR-testet innan resa varierar beroende på vilket land du reser till, exempelvis Kina kräver från alla medan Japan endast kräver om man inte har vaccinationsintyg med minst 3 doser. I vissa länder krävs att PCR-testet ska genomföras inom ett visst antal dagar före avresa, medan andra länder har specifika krav på när testet ska genomföras. Det är därför viktigt att kontrollera de specifika kraven själv för det land du ska besöka och planera i förväg för att undvika förseningar eller problem med resan.

Vilka dokument krävs för att visa upp ett negativt PCR-testresultat?

För att visa upp ett negativt PCR-testresultat krävs vanligtvis en fysisk eller digital kopia av testresultatet. Vissa länder kan också kräva en officiell översättning av testresultatet om det inte är skrivet på landets officiella språk. Det är viktigt att kontrollera vilka dokument som krävs för att undvika problem med resan.

Vilka andra COVID-19-relaterade krav gäller för resenärer till Asien?

Utöver PCR-testet kan det finnas andra krav som resenärer måste uppfylla innan de tillåts att resa till Asien. Det kan inkludera att fylla i hälsodeklarationer och visa upp bevis på vaccination mot COVID-19. Det är viktigt att kontrollera de specifika kraven för det land du ska besöka och planera i förväg för att undvika problem med resan.

Hur kan jag minska risken för COVID-19-spridning under min resa till Asien?

För att minska risken för COVID-19-spridning under din resa till Asien är det viktigt att följa riktlinjer från lokala myndigheter och respektera lokala regler och restriktioner. Detta inkluderar att använda ansiktsmask, undvika folksamlingar, tvätta händerna regelbundet och hålla avstånd till andra människor. Det är också viktigt att vara medveten om eventuella lokala utbrott av COVID-19 och undvika områden som anses vara högriskområden.

PCR-testet är en viktig del av kraven för att resa till Asien under COVID-19-pandemin. Det är viktigt att planera i förväg och kontrollera de specifika kraven för det land du ska besöka för att undvika problem med resan. Att följa riktlinjer från lokala myndigheter och att ta lämpliga försiktighetsåtgärder under din resa kan också bidra till att minska risken för COVID-19-spridning.


Vilka länder i Asien kräver PCR-test för inresa?

Kraven för PCR-test varierar beroende på land, men flertal länder i Asien kräver att resenärer ska visa upp ett negativt PCR-testresultat innan de tillåts att komma in i landet.

Hur lång tid tar det att få resultatet på PCR-testet?

Hos oss på Reseintyg365 får du det alltid samma dag, hur fort beror på vilket PCR-test alternativ du väljer att boka.

Vilka dokument behöver jag visa upp för min resa?

Vanligtvis krävs en fysisk eller digital kopia av testresultatet. Vissa länder kan också kräva en officiell översättning av testresultatet om det inte är skrivet på landets officiella språk. Men alla länder godkänner våra intyg då de är på engelska.


Kan jag resa till Kina eller resten av Asien om jag inte har genomgått PCR-testet?

Exempelvis Kina i Asien kräver att resenärer ska visa upp ett negativt PCR-testresultat innan de tillåts att komma in i landet. Det är viktigt att kontrollera de specifika kraven för det land du ska besöka och planera i förväg för att undvika problem med resan.

Vilka andra åtgärder kan jag ta för att minska risken för COVID-19-spridning under min resa till Asien?

Förutom att genomgå PCR-testet kan det vara viktigt att följa riktlinjer från lokala myndigheter och att ta lämpliga försiktighetsåtgärder under din resa. Detta inkluderar att använda ansiktsmask, undvika folksamlingar, tvätta händerna regelbundet och hålla avstånd till andra människor.


Är PCR-testet tillförlitligt?

PCR-testet anses vara en av de mest tillförlitliga testmetoderna för att upptäcka COVID-19-viruset i kroppen. Det är dock viktigt att testet utförs av medicinska professionella och analyseras på ett godkänt laboratorium.

Hur kan jag boka tid för PCR-testet?

Du kan boka här, eller besöka oss drop-in.


Vilka andra åtgärder kan jag vidta för att förbereda mig för min resa till Asien?


Förutom att genomgå PCR-testet och följa riktlinjer från lokala myndigheter kan det vara viktigt att planera din resa i förväg och att ha rätt dokumentation och försäkringar på plats. Det kan också vara en bra idé att undersöka lokala traditioner och kulturer för att förstå vad som förväntas av besökare.


OBS: Läs vad som gäller just dig på Swedenabroad eller kontakta ambassaden för landet du ska till för den senaste informationen för just din resa. Informationen på detta inlägg är skrivet 2023-03-11 och kan ha förändrats.

PCR-test för resa till Asien

41 views0 comments

Comments


bottom of page