top of page
  • Reseintyg365

Vad är ett PCR-test reseintyg som jag behöver för resan?

Uppdaterat: 3 maj 2022

Vad är ett PCR-test Reseintyg eller Antigentest för resa? Du har säkert redan hört talas om covid-19 pandemin och så kallade pcr-test eller antigentest som krävs för reseintyg. Covid-19 är en sjukdom som sprids väldigt fort, nu i och med Omikron varianten sprids den ännu snabbare än någonsin och länder har därmed infört strikta reserestriktioner. För att exempelvis få resa till Spanien, USA, Thailand och många fler länder krävs ett negativt reseintyg eller så kallat friskintyg utfärdat av en legitimerad läkare. Vi på Reseintyg365 har läkare som utfärdar dessa intyg om ditt provresultat visar negativt, annars sker smittskyddsåtgärder enligt krav från folkhälsomyndigheten. Våra kliniker befinner sig i Bromma (Abrahamsberg och Stockholm City.


Ett PCR test behöver analyseras på laboratorium, labbet vi jobbar med heter B-sure och analyserar detta med hjälp av RT-PCR teknologi, alltså reverse transcription polymerase chain reaction. Detta covid-19 pcr test visar om man har viruset i kroppen eller inte, det är väldigt tillförlitligt och blev snabbt en standard i världen för att upptäcka pågående covid-19 infektioner. Antigentest är däremot endast ett snabbkit som reagerar på viruset via antikroppar och sjukvårdspersonal kan avläsa testet för att se om det är negativt, positivt eller ogiltigt. Om ett antigentest visar negativt kan då vår läkare utfärda ett PCR-test reseintyg eller covidbevis för resan som validerar detta. Alla våra intyg innehåller en QR-kod samt går att få via e-post (krypterat via vår app) eller via digitala brevlådor som exempelvis kivra och då via e-Häslomyndighetens tjänst covidbevis.


Vi kan i dagsläget tyvärr inte utfärda tillfrisknandebevis och utfärdar endast positiva intyg eller negativa reseintyg efter provresultat. Vi utför heller inte några antikroppstester då vi anser att dessa kan ge en falsk trygghet under pandemin, det viktigaste är att man är vaccinerad. Alla länder kräver inte PCR-test reseintyg utan då räcker antigentest reseintyg, detta är billigare och ger resultat snabbare men är inte lika känsligt som ett PCR-prov. Antigen test är ett smidigt sätt att snabbt få veta om man är sjuk eller inte och fungerar i regel bäst vid symptom, PCR test är dock det säkraste och länder som exempelvis Thailand, Iran, Tanzania kräver i regel PCR test reseintyg och inte Antigentest reseintyg. Du är välkommen in till en av våra kliniker för att fråga oss om PCR-test reseintyg eller Antigentest reseintyg.


Med vänlig hälsning,

Reseintyg365

Kliniker för reseintyg i Stockholm City och Bromma

rapid antigen test

17 visningar0 kommentarer

Comentarios


bottom of page